Julkaistu Jätä kommentti

Joulun 2023 aikataulut

joululahjat netistä

Koikkelan verkkokaupasta saat ihanat lahjat ja joulukortit. Kaikki Koikkelan tuotteet saat halutessasi valmiiksi lahjapaperiin käärittynä. Kannattaa tutustua myös valmiisiin lahjapaketeihin, joihin olen koonnut valmiita tuotekokonaisuuksia lapsille ja aikuisille. Voit vaihtaa paketissa olevan onnittelukortin joulukortiksi kirjoittamalla toiveesi Kassan viesti-osioon.

Tässä joulun 2022 tärkeitä päivämääriä, jotta lahjat ja kortit varmasti ehtivät jouluksi perille.

1. Tuotetilaukset / joulupaketit

a) Toimitus Postitse tai Matkahuollon kautta

Tilaa joululahjat Koikkelan verkkokaupasta viimeistään maanantaina 18.12. Näin varmistat, että ehdin tehdä paketit ja viedä Postiin/Matkahuoltoon ajoissa, jotta paketti ehtii sinulle tai suoraan vastaanottajalle jouluksi. (Viimeinen postituspäivä kun on keskiviikko 20.12.)

Huomaa, että keskiviikon 13.12. jälkeen lähtevät tilaukset toimitetaan Postin tai Matkahuollon noutopaikkaan, jotta ne ehtivät perille – tässä vaiheessa ei enää siis lähetetä paketteja postilaatikkoon/luukkuun jaettavaksi.

Jos haluat lahjapaketin mukaan joulukortin, voit tilata ne kätevästi samaan pakettiin.

Huom: voit tilata paketille myös kotiinkuljetuksen, jolloin paketti toimitetaan vastaanottajan kotiin Postin toimesta. Tee tilaus tällöin  viimeistään maanantaina 18.12.

b) Käy ostoksilla tai nouda tilaus Koikkelan varastomyymälästä

Koikkelan varastomyymälä on auki keskiviikkoisin klo 10 – 17.30 ja muulloin sopimuksen mukaan.

Viimeinen virallinen aukiolopäivä ennen joulua on siis keskiviikko 20.12. Jos haluat tulla muina päivinä, soita tai viesteile, niin tiedän olla paikalla. Viimeisen työpäivän ennen joulua pidän perjantaina 22.12., jolloin voi vielä hakea tilauksia tai sopimuksen mukaan tulla ostoksille.

Voit tehdä tilauksen verkkokaupan kautta, jolloin käytössäsi on monenlaisia maksutapoja, ja sopia noudosta soittamalla tai viesteilemällä.

Tai voit tehdä tilauksen suoraan puhelimitse tai sähköpostitse ja sovitaan noudosta. Maksu käy käteisellä tai kortilla, kuitin saat sähköpostiin/viestinä.

Koikkela Kustannuksen varastomyymälä:
Sammalkankaantie 542, 92400 Ruukki.
Puh. 050 4861 884
Sposti kauppa [et] koikkela.fi
Paikan päällä käy maksuna käteinen ja kortti.

2. Joulukortit

Koikkelalta löytyy laaja valikoima erilaisia joulukortteja – suurin osa Kirsi-Marian suunnittelemia (kuvat, tekstit). Se, milloin joulukortit pitää viimeistään tilata verkkokaupasta, riippuu siitä, jaatko kortit itse ihmisille vai käytätkö Koikkelan Käsinkirjoitettu kortti -palvelua. Katso aikataulut alta.

2.1 Joulukortit, jotka annat itse joulun aikaan

Jos tilaat pelkkiä kortteja ja haluat jakaa joulukortit suoraan ihmisille itse jouluna, tilaa joulukortit Koikkelan verkkokaupasta viimeistään torstaina 14.12.2021. Tällöin kortit ovat sinulla viimeistään aatonaattona eli perjantaina 23.12.

Jos tilaat samssa sekä tuotteita että kortteja, tilaus lähetetään pakettina, jolloin ylempänä olevat kohdan 1 aikataulut pitävät paikkansa.

2.2 Tilaa joulukortti suoraan vastaanottajalle

Voit ostaa Koikkelalta joulukortin ja sille käsinkirjoituspalvelun, jolloin kirjoitan valitsemasi kortin ja lähetän sen suoraan vastaanottajalle.

Tilaa tällainen käsinkirjoitettu joulukortti viimeistään torstaina 14.12., niin kortti ehtii jouluksi perille.

3. Viimetingan lahja?

Joskus voi käydä niin, että joulunaluskiireissä jokin lahja unohtuu ja muistuu mieleen vasta jouluaattona! Mutta ei hätää: Koikkelan e-lahjakortilla voit muistaa läheistä myös viimetinkaan! E-lahjakortti lähetetään vastaanottajalle pian tilauksen jälkeen. Lahjakortti käy kaikkiin Koikkelan tuotteisiin, ja se on voimassa 2 vuoden ajan ostosta, joten sillä lahjansaaja varmasti saa haluamansa lahjan.

Myös nouto varastomyymälästä onnistuu vielä ainakin perjantaina 22.12. Eli tee tilaus verkkokaupan kautta tai puhelimitse ja sovitaan noudosta osoitteesta Sammalkankaantie 542, 92400 Ruukki.

Ihanaa joulun odotusta!

Julkaistu Jätä kommentti

Luetut kirjat -lukupäiväkirja kahdessa sävyssä

luetut kirjat -lukupäiväkirja

Luetut kirjat -lukupäiväkirjat saapuvat pian painosta!

Sivuille näille kokoan lukuhetkeni,
talletan kirjani ja kokemukseni,
rakkaimmat lukumuistoni,
lukutoukan elämäni,
sivuilta mielen maailmaan sukellukseni.

Koska lukeminen antaa siivet!

(Runo lukupäiväkirjan ensimmäiseltä sivulta.)

Lukutoukkana on ihana lukea lukemattomia kirjoja ja sukeltaa uusiin maailmoihin. Luettujen kirjojen pinoja syntyy mielikuviin, mutta ennemmin tai myöhemmin ei voi enää muistaa, mitä kaikkea onkaan tullut luettua.

Ollessani lapsi tätini (myöskin Lukutoukka) vinkkasi minulle pitävänsä lukemistaan kirjoista lukupäiväkirjaa. Mikä ihana ajatus: kirja, josta löytyvät kaikki ne ihanat (ja joskus ei niin ihanat) kirjat, jotka on ajan saatossa ahminut!

Niinpä aloin pitämään omaa lukupäiväkirjaani. Siihen tulikin paljon kirjoja. Vuosien varrella olen usein palannut katsomaan, mitä kaikkea onkaan tullut luettua.

Oma lukupäiväkirjani on pelkkä viivoitettu pikkukirjanen. Niinpä halusin suunnitella kauniin lukupäiväkirjan, johon on mukava kirjata lukemansa teokset ylös. Samalla halusin haastaa itseni – ja muut samalla! – lukemaan mahdollisimman monipuolisesti.

Tästä syntyi Luetut kirjani -lukupäiväkirja, joka sisältää paljon tilaa luetuille kirjoille sekä erilaisia lukuhaasteita:

 • Lukemiani kirjatyyppejä ja -aiheita
 • Maailman ympäri lukemalla
 • Menneen maailman lukuhetkeni
 • Aakkoshaaste
 • Lukemistani kirjoista mieleenpainuvimmat
 • Parhaat lukuhetkeni
 • Vinkit itselle

Kirjan lopussa on tyhjiä sivuja, joihin voi esimerkiksi tehdä omia haasteita tai muita muistiinpanoja.

Koristele omannäköiseksi!

Lukupäiväkirjasta voi helposti tehdä omannäköisen. Sivut ovat yksinkertaisia, jotta voit tuunata kirjasta omanlaisen koristelemalla, värittämällä, piirtämällä jne.

A5 kokoinen lukupäiväkirja on juuri sopiva täytettäväksi ja koristeltavaksi. Kierrekirjana täyttäminen on mukavaa, sillä saat aukeamat ja yksittäiset sivut kunnolla auki.

Ihana itselle, upea lahja lukutoukalle. Kirjaa on saatavilla kahdessa eri sävyssä: pinkkinä ja taivaansinisenä. Kumpi sopisi paremmin Sinulle tai läheiselle Lukoukalle? Vai kenties molemmat Hälle, joka ahmii kirjoja?

Luetut kirjani -lukupäiväkirja on kotimainen Avainlippu-tuote, kuten muutkin Koikkelan paperituotteet – painopaikka Rannikon Laatupaino, Vihanti.

Tuttuun tapaan saat kirjan valmiiksi lahjapaperiin käärittynä ja vaikka suoraan lahjansaajalle toimitettuna. Joulun lähestyessä tämä on oiva lahjaidea rakkaalle Lukutoukalle – pienemmälle tai isommalle.

Ihania lukuhetkiä!

 

Julkaistu 2 kommenttia

Markus Kuotesaho -seinäkalenteri kaupan päälle!

Kaupan päälle Markus Kuotesaho -seinäkalenteri? Kyllä, nyt onnistuu!

NimittäinMarkus Kuotesaho -faneille ja heidän kavereilleen on iloisia uutisia: kaikkiin yli 10€ tilauksiin saa halutessaan kaupan päälle Markus & Markus 2023 -seinäkalenterin!

Nyt kannattaa tilata itselle tai lahjaksi kaverille esimerkiksi uutta päällepantavaa, vaikkapa upea Markus-t-paita, tai Markuksen elämäkertakirja.

Lisää siis ostoskoriin tuotteita vähintään 10 eurolla ja anna kassalla alekoodi:

Markus2023

niin lähetän Sinulle tilaamasi tuotteiden lisäksi Markus & Markus 2023 -seinäkalenterin!

Muistathan, että lukutoukan verkkokaupasta saa tuotteet myös valmiiksi lahjapaperiin käärittynä. Hyvä aika siis hankkia lahja ystävälle!

Koodi voimassa uusiin yli 10€ tilauksiin kesä-heinäkuun ajan tai niin kauan kuin seinäkalenteria riittää. Koodia ei voi yhdistää muihin koodeihin.

Tutustu Markus Kuotesaho -tuotteisiin.

Hauskaa päivää!

 

Julkaistu Jätä kommentti

Näyttävät korvakorut juhlaan: uudet Lukutoukan glitterikorvikset!

näyttävät korvakorut

Näyttävät korvakorut Lukutoukalle – säihkettä ja kimalletta arkeen ja juhlaan!

Koikkelan uudet Lukutoukan glitterikorvakorut ovat höyhenenkevyt ja silti näyttävät. Siipikorvakorussa on glitteriä, joka kimaltaa valon leikkiessä korvakorulla.

Korvakorujen siipimuoto kertoo lukemisen riemusanomaa – sillä lukeminen antaa siivet!

Säihkyvät korvakorut saa kahdessa eri sävyssä: turkoosina ja pinkki-kultana. Kumpi sopisi Sinulle paremmin?

Vai olisiko tässä ihana lahja lukutoukka-ystävälle? Saat korvakorut kauniissa korupusissa ja lisäksi halutessasi valmiiksi lahjapaperiin käärittynä. Voit myös valita toimituksen suoraan lahjansaajalle – ihana tapa muistaa kauempana asuvaa ystävää!

Materiaaleina epoksihartsi ja glitteri. Koukku kirurginterästä. Korvakorun kokonaispituus 6,5 cm, josta siiven pituus 5 cm. Korvakorun paino vain 2 grammaa!

Korvakorut on suunnitellut Koikkelan Kiiki ja käsityönä valmistanut INB Design Oulusta.

Näyttävät korvakorut saat Lukutoukan omasta verkkokaupasta – tutustu ja ihastu!

Ihanaa kesää ja säihkyviä hetkiä!

 

Julkaistu Jätä kommentti

Uutuustuote: Siivousliina / bambuliina Lukutoukalle!

siivousliina

Siivousliina, joka tuo lukurauhan? Kyllä, nyt niitä saa!

Nimittäin lukutoukan bambuinen siivousliina kertoo selkeästi, että Lukutoukka on nyt lomalla ja jokainen saa siivota itse jälkensä!

Ihana itselle tai lahjaksi lukutoukalle! Kuten muutkin Koikkelan tuotteet, saat liinat halutessasi valmiiksi lahjapaperiin käärittynä ja myös suoraan lahjansaajalle toimitettuna – ihana tapa muistaa kauempana astuvaa ystävää, läheistä.

Hengähdä rauhassa hyvin ansaitulla lukutauolla ojentamalla muille tämä lukutoukan lukuapu.

Ihanaa siivousliinaa on saatavilla kahdessa sävyssä: pinkki ja turkoosi. Kumpi sopisi sinulle paremmin?

Materiaaliana erittäin imukykyinen bambu. Ja mikä parasta: tämä bambuliina vain paranee käytössä! Mitä useammin käytät ja peset, sitä paremmin liina imee nesteitä.

Voit käyttää liinaa myös kuivapyyhintään.

Koko on noin 20 cm x 23 cm. Pesu 60 asteessa.

Kotimaista käsityötä, Avainlippu-tuote. Kuosisuunnittelu Kirsi-Maria Hiltunen, valmistanut käsin Lempiriepu, Ylöjärvi.

Tutustu ja ihastu näihin lukutoukan liinoihin Lukutoukan omassa verkkokaupassa!

siivousliina
Lukutoukan siivousliina on imukykyistä bambumateriaalia.

Mukavia lukuhetkiä!

 

Julkaistu Jätä kommentti

Uudenlaisia tuotteita: ladattavat tehtäväkirjat saapuivat!

ladattavat tehtäväkirjat

Ladattavat tehtäväkirjat saapuivat Koikkelan lukutoukan verkkokauppaan!

Olen jo kauemmin aikaa suunnitellut ja pohtinut ladattavia tehtäväkirjoja ja nyt sain vihdoin aikomuksen tehtyä. Eli nyt lukutoukan verkkokaupasta löytyy peräti 8 erilaista ladattavaa ja itse tulostettavaa tehtäväkirjaa lapsille.

Ladattavat ja itse tulostettavat värityskirjat ja tehtäväkirjat ovat siitä hyviä, että ne voi ostaa juuri sillä hetkellä, kun puuhaa tarvitaan. Jos tekemisen puute yllättää, vaikkapa sairastellessa, lomalla tai pitkänä viikonloppuna, on helppo ostaa ja tulostaa lapselle sopiva tehtäväkirja.

Nämä ladattavat tehtäväkirjat sopivat erityisen hyvin 5-8-vuotiaalle lapselle.

Jaoin tekemäni värityskuvat ja tehtävät aihealueittain seitsemäksi väritys/tehtäväkirjaksi, joissa on kussakin 8 sivua väritettävää ja tekemistä. Lisäksi kokosin kaikista näistä muhkean, 56 sivuisen tehtäväkirjan, jonka voi ostaa kuuden tehtäväkirjan hinnalla.

Verkkokaupasta löytyvät tehtäväkirjat:

 • Frisbeegolf-puuhaa, joka sisältää frisbeegolfiin liittyvää väritettävää ja tehtäviä.
 • Hauskaa puuhaa, joka sisältää mm. parien ja varjokuvien etsintää sekä pistekuvan.
 • Herkullista puuhaa, jossa mm. mietitään mitä erilaiset eläimet syövät.
 • Karting-puuhaa, jossa on karting-autojen kuvia ja tehtäviä.
 • Leikki-tehtäviä, joissa mm. mietitään naamiaisasuja ja etsitään palapelin puuttuvia paloja.
 • Pallopeli-puuhaa, jossa mm. pelataan lentopalloa ja etsitään kadonneita palloja.
 • Vesileikki-puuhaa, jossa uidaan, kalastetaan ja leikitään vesileikkejä.
 • Paljon puuhaa! joka sisältää kaikki seitsemän edellä mainittua tehtäväkirjaa eli peräti 56 sivua väritettävää ja tehtäviä.

Tehtäväkirjoissa on sekä aiemmista puuhakirjoista (Hilpertti Hiiren ja ystävien värityskuvia + tehtäviä sekä Aliisa ja Eetvartti & kaverisynttärit) tuttuja tehtäviä että aivan uusia tehtäviä.

Ladattavat tehtäväkirjat on tarkoitettu omaan ja oman perheen käyttöön. Omalle perheelle voit tulostaa tehtäväkirjaa ja sen osia niin paljon kuin haluat – jos vaikka lapsi tykästyy johonkin tiettyyn värityskuvaan tai tehtävään, voit tulostaa sen niin monesti kuin lapsi sen haluaa tehdä! Mutta perheen ulkopuolisille ihmisille tehtäväkirjaa tai sen osia ei saa jakaa tai käyttää kuvia esimerkiksi mainonnassa.

Saat ladata ostamasi tehtäväkirjan heti maksamisen jälkeen eli tehtäväkirja on käytettävissä samantien oston jälkeen.

Hauskoja väritys- ja puuhahetkiä!

Julkaistu Jätä kommentti

Joulun 2022 tilauspäivämäärät

joululahjat netistä

Koikkelan verkkokaupasta saat ihanat lahjat ja joulukortit. Kaikki Koikkelan tuotteet saat halutessasi valmiiksi lahjapaperiin käärittynä. 🎁 Kannattaa tutustua myös valmiisiin lahjapaketeihin, joihin olen koonnut valmiita tuotekokonaisuuksia lapsille ja aikuisille. Voit vaihtaa paketissa olevan onnittelukortin joulukortiksi kirjoittamalla toiveesi Kassan viesti-osioon.

Tässä joulun 2022 tärkeitä päivämääriä, jotta lahjat ja kortit varmasti ehtivät jouluksi perille.

🎁 1. Tuotetilaukset / joulupaketit

a) Toimitus Postitse tai Matkahuollon kautta

Tilaa joululahjat Koikkelan verkkokaupasta viimeistään sunnuntaina 18.12.

Näin varmistat, että ehdin tehdä paketit ja viedä Postiin/Matkahuoltoon ajoissa, jotta paketti ehtii sinulle tai vastaanottajalle jouluksi. Viimeisen jouluviikon 19.-21.12. aikana lähetettävät paketit toimitetaan Postin tai Matkahuollon noutopaikkaan, jotta ne ehtivät perille – tässä vaiheessa ei enää siis lähetetä edes pieniä paketteja postilaatikkoon/luukkuun jaettavaksi.

Jos haluat lahjapaketin mukaan joulukortin, voit tilata ne kätevästi samaan aikaan – mutta muista, että jos aiot lähettää kortit postitse, pitää ne tilata aiemmin!

Huom: voit tilata paketille myös kotiinkuljetus, jolloin paketti toimitetaan vastaanottajan kotiin Postin toimesta. Tee tilaus tällöin myös viimeistään sunnuntaina 18.12.

b) Käy ostoksilla tai nouda tilaus Koikkelan varastomyymälästä

Koikkelan varastomyymälä on auki keskiviikkoisin klo 10 – 17.30 ja muulloin sopimuksen mukaan.

Viimeinen virallinen aukiolopäivä ennen joulua on siis keskiviikko 21.12. Jos haluat tulla muina päivinä, soita tai viesteile, niin tiedän olla paikalla. Viimeisen työpäivän ennen joulua pidän perjantaina 23.12., jolloin voi vielä hakea tilauksia tai sopimuksen mukaan tulla ostoksille.

Voit tehdä tilauksen verkkokaupan kautta, jolloin käytössäsi on monenlaisia maksutapoja, ja sopia noudosta soittamalla tai viesteilemällä.

Tai voit tehdä tilauksen suoraan puhelimitse tai sähköpostitse ja sovitaan noudosta. Maksu käy käteisellä tai kortilla, kuitin saat sähköpostiin/viestinä.

Koikkela Kustannuksen varastomyymälä:
Sammalkankaantie 542, 92400 Ruukki.
Puh. 050 4861 884
Sposti kauppa [et] koikkela.fi
Paikan päällä käy maksuna käteinen ja kortti.

💟 2. Joulukortit

Koikkelalta löytyy laaja valikoima erilaisia joulukortteja. Se, milloin joulukortit pitää viimeistään tilata verkkokaupasta, riippuu siitä, jaatko kortit itse ihmisille vai postitatko ne. Postituksessakin aikatauluun vaikuttaa se, haluatko postittaa kortit halvemmalla joulun ikimerkillä vai kalliimmalla kotimaisella ikimerkillä.

Lisäksi voit lähettää joulukortin suoraan vastaanottajalle Käsinkirjoitettu kortti -palvelun avulla. Katso lisätiedot alta.

🤲 2.1 Joulukortit, jotka annat itse joulun aikaan

Jos tilaat pelkkiä kortteja ja haluat jakaa joulukortit suoraan ihmisille itse jouluna, tilaa joulukortit Koikkelan verkkokaupasta viimeistään torstaina 15.12.2021. Tällöin kortit ovat sinulla viimeistään aatonaattona eli perjantaina 23.12.

Jos tilaat samssa sekä tuotteita että kortteja, tilaus lähetetään pakettina, jolloin ylempänä olevat kohdan 1 aikataulut pitävät paikkansa.

📮 2.2 Joulukortit, jotka lähetät itse

Jos tilaat postikortit Koikkelan verkkokaupasta itsellesi ja postitat ne itse, nämä ohjeet ovat sinulle. Vaihtoehtoja on kaksi riippuen siitä, kumpaa postimerkkiä haluat käyttää: halvempaa joulun ikimerkkiä (1,40€) vai normaalia kotimaan ikimerkkiä (2,10€). Postimerkit voit ostaa hyvin varustellusta kaupasta tai kioskista.

🎅 a) Joulun ikimerkillä varustetut joulukortit

Nämä ohjeet ovat sinulle, jos haluat postittaa joulukortit halvemmalla 1,40€ joulupostimerkillä eli joulun ikimerkillä.

Tilaa postikortit Koikkelan verkkokaupasta viimeistään sunnuntaina 4.12.2021.

Näin ehdin saada kortit postiin ajoissa, jotta ne ehtivät sinulle viikon 49 aikana.

Muista postittaa joulun ikimerkillä (1,40€) varustetut joulukortit viimeistään tiistaina 13.12.

🕊 b) Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit

Nämä ohjeet ovat sinulle, jos haluat postittaa joulukortit normaalilla 2,10€ postimerkillä varustettuna.

Tilaa postikortit Koikkelan verkkokaupasta viimeistään sunnuntaina 11.12.

Näin ehdin saada kortit postiin niin, että ne ovat sinulla viikon 50 aikana.

Muista postittaa kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit viimeistään sunnuntaina 18.12.

📬 2.3 Tilaa joulukortti suoraan vastaanottajalle

Voit ostaa Koikkelalta joulukortin ja sille käsinkirjoituspalvelun, jolloin kirjoitan valitsemasi kortin ja lähetän sen suoraan vastaanottajalle.

Tilaa tällainen käsinkirjoitettu joulukortti viimeistään torstaina 15.12., niin kortti ehtii jouluksi perille.

🎄 3. Viimetingan lahja?

Joskus voi käydä niin, että joulunaluskiireissä jokin lahja unohtuu ja muistuu mieleen vasta jouluaattona! Mutta ei hätää: Koikkelan e-lahjakortilla voit muistaa läheistä myös viimetinkaan! E-lahjakortti lähetetään vastaanottajalle pian tilauksen jälkeen. Lahjakortti käy kaikkiin Koikkelan tuotteisiin, ja se on voimassa 2 vuoden ajan ostosta, joten sillä lahjansaaja varmasti saa haluamansa lahjan. 💝

Myös nouto onnistuu vielä ainakin aatonaattona perjantaina 23.12. Eli tee tilaus verkkokaupan kautta tai puhelimitse ja sovitaan noudosta osoitteesta Sammalkankaantie 542, 92400 Ruukki.

Ihanaa joulun odotusta! 🎄

Julkaistu Jätä kommentti

ENNAKKOVARAAJAN ETU! Loppuvuoden 2022 uutuus: lasten kuvittama puuhakirja

värityskirja

ENNAKKOVARAAJAN ETU ALLA!

Nyt on iloisia uutisia! Parisen vuotta sitten keksin lasteni ilmeikkäitä piirroksia katsoessani, että näistä olisi ihana tehdä jonkinlainen värityskirja. Siitä lähtien olen koonnut kuvia, muokannut niistä värityskuvia ja koonnut tätä uutta lastenkirjaa. Aikaahan tähän meni, mutta lopputulos on sekä Roosan ja Eepin että minun mielestä kyllä sen arvoinen!

Koikkelan uutuuspuuhakirja sisältää siis värityskuvia, jota ovat piirtäneet Roosa noin 2-8-vuotiaana, Eepi noin 2-12-vuotiaana, loruja, vitsejä ja tehtäviä. Kirja on suunniteltu niin, että värittämisen jälkeen siitä jää itse väritety lorukirja, jota on mukava lukea aina uudelleen ja uudelleen.

Mieleesi voi juolahtaa, mitä tarkoitan, kun sanon ”muokannut kuvista värityskuvia”? No, lapset ovat piirtäneet usein lyijykynällä ja värittäneet kuvansa, joten ne eivät sellaisenaan sovellu värityskuviksi.  Värityskuvissa täytyy olla selkeät, riittävän vahvat mustat viivat, joten ääriviivat täytyy piirtää mustalla. Ja sisus pitää tietenkin olla valkoinen, jotta värittäminen onnistuu. Ja täytyyhän kuvat myös saada sähköiseen muotoon, jotta niistä saa taitettua kirjan. Tässä puuhassa – ja siinä itse kuvien valitsemisessa – on mennyt sanoisinko melkoisen monta monituista tuntia.

Olen pitänyt huolen siitä, että tehdessäni tätä ääriviivapiirrosta olen mahdollisimman hyvin noudattanut lasten omia piirrosjälkiä. Eli olen jäljentänyt alkuperäisen piirroksen ääriviivapiirrokseksi. Niinpä puuhakirjan kuvitukset ovat Roosan ja Eepin piirroksia, vaikkakin minä olen ne (edellä mainituista syistä johtuen) piirtänyt lopulliseen muotoonsa.

Piirrosten jäljentämisen jälkeen riittii vielä lisää puuhaa. Näistä yksittäisistä kuvista piti koota jonkinlainen mukava värityskirja. Halusin kirjan sivut aika täyteen kuvia eli koottua sellaisia hauskoja kuvakollaaseja. Piti siis miettiä, mitkä kuvat sopivat yhteen. Päätin pitää Eepin ja Roosan kuvat erillään toisistaan – tätä lapsetkin halusivat, jotta kaikki varmasti tietävät, mikä on kenenkin piirtämä! Kunnia hälle kelle kunnia kuuluu! Niinpä kirjan kukin aukeama on kokonaan täynnä joko Roosan tai Eepin kuvituksia. Yksittäisissä kuvituksissa ei ole kuvittajan nimmaria, vaan laitoin kullekin sivulle kuvittajan nimikuvituksen. Eepiltä löysin hienon kolmiulotteisen Eepi-piirroksen, Roosalta söpön sydämiä sisältävän Roosa-kirjoituksen. Roosan kuvia tuli kirjaan enemmän, sillä hän on todella innokas ja tuottelias piirtäjä!

Lisäksi halusin kirjasta sellaisen, että sen haluaa mielellään säästää ja siihen voi palata aina uudelleen ja uudelleen. Kuvituksia katsoessani runosuoni alkoi pulputtaa ja niinpä moneen aukeamaan syntyi loru kuvitusten pohjalta kuin itsestään. Joihinkin kuviin tuli mieleen vitsejä, joten osa aukeamista sai vitsikokoelman.

Etsi kuva -tehtävät ovat lapsista aina hauskoja – niistähän tehdään myös kokonaisia kuvakirjoja – joten päätin laittaa mukaan myös tällaisia. Eli jokaisella aukeamalla on (yleensä) viisi kuvaa, jotka saa etsiä siltä aukeamalta. Lisätehtävänä tuli erilaisia Montako-tehtäviä, esimerkiksi eräällä aukeamalla pääsee laskemaan, montako napaa kuvista löytyy!

Koikkelan nettisivulta voit katsoa esimerkkisivuja tästä hienosti puuhakirjasta. Voit myös tulostaa sivut ja testata lasten kanssa Roosan ja Eepin puuhakirjaa käytännössä.

Mukavia väritys- ja lorutteluhetkiä! 💖

PS: ENNAKKOVARAAJAN TARJOUS. Kun tilaat Roosan ja Eepin puuhakirjan Koikkelan verkkokaupasta viimeistään sunnuntaina 6.11., saat kirjan hintaan 9,00€ (sis. alv 10%) ja vielä kaupan päälle 10 kortin valikoiman lasten kortteja! Jotta saat ennakkoedun, käytä kassalla alekoodi:

ROOSAEEPI

Ennakkotilatut puuhakirjat lähetetään heti, kun ne saapuvat painosta. Näillä näkymin kirjat ovat valmiita viikolla 44, jolloin aloitan pakkaamisen ja lähettämisen. Kirjat ovat siis ennakkotilaajille näillä näkymin viikolla 45.

Julkaistu Jätä kommentti

Verkkokauppatarjous: kotimaista luomukahvia kaupan päälle yli 50€ tilauksiin

verkkokauppatarjous

Verkkokauppatarjous kahvin ystäville: kotimaista luomukahvia kaupan päälle yli 50€ tilaukseen! Arvo 10,50€. Rajoitettu erä – tilaa pian!

kotimaiset tuotteet
suosi suomalaista

Lukutoukkien verkkokaupasta kannattaa nyt tilata itselle tai lahjaksi lukemista, puuhaa tai muuta lukemiseen liittyvää. Nimittäin yli 50€ tilauksiin tarjoan kaupan päälle kotimaisen luomukahvipaketin eli jonkin Klaaran kahavia -sarjan kahvipaketeista:

 • Lämpöhörppy
 • Hedelmätäpinät
 • Suklaasuu

Kaikki ovat Suomessa paahdettuja, tummapaahtoisia suodatinkahveja. Ja vieläpä luomua ja parasta kahvilaatua pienviljelijöiltä!

Ihanan pehmeän makuiset kahvit sopivat mainiosti lukuhetkeen. Verkkokauppatarjous on voimassa niin kauan kuin kahvierää (Klaaran kahavia, päiväys 14.8.2022) riittää. Tilaa nopeasti!

Saat kaupanpäällisen tilaamalla verkkokaupasta tuotteita vähintään 50€ arvosta ja lisäämällä Kassalla alennuskoodin:

KAHAVIA

Huomaa, että yli 60€ tilauksiin saat myös ilmaiset postikulut!

Tietoa Klaaran kahavista

Kotimainen luomukahvisarja, jossa kolme erilaista makuelämystä. Koikkelan kahvit ovat saaneet Avainlipun merkiksi kotimaisuudesta.

Kaupan päällä saatavan kahvipaketin parasta ennen päiväys on 14.8.2022. Avaamattomassa pakkauksessa olevaa kahvia voi hyvin käyttää myös parasta ennen päiväyksen jälkeen. Mutta kahvinjuoja varmasti ehtii juoda paketin piankin!

Kaikkia kahvipaketteja koskevat tiedot:

 • 200 grammaa tummapaahtoista luomukahvia
 • Paahtoasteena tummapaahto (3/5)
 • Prosessina pesty kahvi
 • Valmistuttaja: Koikkela Kustannus, Ruukki
 • Valmistaja: Café Nazca, Kuopio

Klaaran kahavia: Lämpöhörppy

makea luomukahvi

 • Makoisiin kahvihetkiin!
 • Makuelämys: aavistuksen hedelmäinen, pähkinäinen, keskitäyteläinen, makea
 • Kahvilajikkeet mm. Tipica, Bourbon ja Catimor
 • Kasvukorkeus 1500-1800 metriä

Klaaran kahavia: Hedelmätäpinät

luomukahvi

 • Hedelmäisiin kahvihetkiin!
 • Makuelämys hedelmäinen, suklainen
 • Sisältää Honduran Marcalassa sijaitsevan pienviljelijöiden kahvintuottajayhdistyksen parhaiden kahvituottajien lajikkeita
 • Lajikkeina Catuaí, Bourbon, Caturra ja Typica tai Yellow Catuai
 • Kasvukorkeus 1200-1700 metriä

Klaaran kahavia: Suklaasuu

suklainen luomukahvi

 • Suklaanystävän kahviherkku!
 • Makuelämys suklainen
 • Lajikkeina Caturra, Bourbon, Catuai, Pache
 • Kasvukorkeus 1400-2100 metriä
Julkaistu Jätä kommentti

Verkkokauppatarjous: kotimaista luomuteetä kaupan päälle yli 50€ tilauksiin

verkkokauppa tarjous
Gojimarja-tangeriini luomutee
Vihreä luomutee herkkuhetkiin

Verkkokauppatarjous teen ystäville: kotimaista luomuteetä kaupan päälle yli 50€ tilaukseen! Arvo 7,50€.

Lukutoukkien verkkokaupasta kannattaa nyt tilata itselle tai lahjaksi lukemista, puuhaa tai muuta lukemiseen liittyvää. Nimittäin yli 50€ tilauksiin saa kaupan päälle kotimaisen luomuteepaketin: Tellun tee Puhtipaukku eli vihreää teetä makuina Gojimarja ja tangeriini, 70 grammaa.

Suloisen tuoksuinen vihreä tee on mainio kaveri kirjalle. Verkkokauppatarjous on voimassa niin kauan kuin tee-erää (Tellun Puhtipaukku, päiväys 24.6.2022) riittää. Tilaa nopeasti!

Huomaa, että vihreää teetä voi myös pakastaa, joten jos et ehdi käyttää koko teepakettia, kannattaa osa teestä pakastoida tulevaa käyttöä varten.

Saat kaupanpäällisen tilaamalla verkkokaupasta tuotteita vähintään 50€ arvosta ja lisäämällä Kassalla alennuskoodin:

kotimaiset tuotteet
suosi suomalaista

Puhtipaukku22

Huomaa, että yli 60€ tilauksiin saat myös ilmaiset postikulut!

Tietoa Puhtipaukku-luomuteestä

Gojimarja-tangeriini luomutee
Vihreä luomutee makuina Gojimarja ja tangeriini

Kotimainen Gojimarja-tangeriini luomutee. Koikkelan teet ovat saaneet Avainlipun merkiksi kotimaisuudesta.

Puhtipaukku-tee sopii sekä kylmiin että kuumiin juomiin. Se sisältää flavonoideja ja L-teaniini-aminohappoja.

Kaupan päällä saatavan teepaketin parasta ennen päiväys on 24.6.2022. Jos haluat pitää vihreän teen mahdollisimman tuoreena, voit säilyttää avaamattoman teepaketin pakkasessa ja avattuna tiivisti suljetussa pussissa jääkaapissa.

 • 70 grammaa maustettua luomuteetä
 • Ainesosat: kiinalainen vihreä tee Sencha, Goji-marja, luontainen aromi, appelsiininkuori, aromi, ruusunterälehti, malva
 • Kaikki ainesosat luomua (paitsi luontainen aromi)
 • Valmistuttaja: Koikkela Kustannus, Ruukki
 • Valmistaja: Café Nazca, Kuopio